maandag 31 december 2007

Gelukkig nieuw jaar uit Vientiane!!







Vanaf Vang Vieng richting Vientiane. Het eerste stuk met de Tuk Tuk en vervolgens met de kayak naar de hoofdstad van Laos. Onderweg twee keer omgeslagen bij een stroomversnelling/watervalletje. (gelukkig was ik niet de enigste :-) ) . Gelukkig bleven mijn slippers drijven en werden die weer later opgevist. Onderweg een heerlijk BBQ.

Aan het einde van de dag kwamen we in het centrum van Vientiane aan en het bleek dat bijna alle guesthouses vol zaten. Gelukkig hadden een paar meiden alvast een kamer gereserveerd voor mij. Die waren al eerder gearriveerd met de bus. In Laos lijkt het of je met een hele grote groep samen reist want je komt elkaar telkens weer tegen.

Ondertussen ook al de binnenstad bekeken en ook hier een Franse uitstraling. Zo kom je hier De Arc de Triomphe uit Paris tegen met de uitstraling van het Laos. En de Franse stokbrooden kan je ook hier niet ontlopen met de Franse kaas.

Wat zeker de moeite waard was om hier te bezoeken, is het Buddha park of te wel Xieng Khuan. Een eccentrice (ben ff het nederlandse woord kwijt) man heeft hier een park neergezet met verschillende buddha en hindu beelden.

Voor iedereen die dit leest,

Gelukkig nieuw jaar en alle goede wensen voor 2008!!

Helaas heb ik niet al te veel verwachtingen van het oud en nieuw . Aangezien Laos oud en nieuw in April vierd! Maar ik ben hier met leuke mensen, dus dat gaat goed komen!

2 opmerkingen:

Manouk zei

Jij ook een heel gelukkig nieuwjaar! Was het nog leuk om te vieren in Vientianne? Ik hoop het wel. Geniet nog even van de laatste dagen in Laos en op naar Cambodja! Ook weer een geweldig land. Have fun

Hele dikke kussen

agnes zei

Hallo Yvette, een heel gelukkig, goed en gezond 2008 en dat je nog maar veel mooie reizen zal maken!Fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! (ga zo door) Nog bedankt voor je kaart, hier gaat het ook redelijk.Rien wordt steeds een beetje fitter dus dat is mooi meegenomen. Hartelijke groetjes van ons allemaal. agnes