vrijdag 4 januari 2008

Ba Na Hin, KongLo





Wat een bus rit van 3h zou moeten zijn werd een bus rit van wel 7h. Vanuit Vientiane naar Vieng Kham en daar overstappen op een tuk tuk van wel 2h! Om naar Ba na Hin te komen. In de bus stond de Laos-muziek-clips zo hard aan dat mijn oordopjes niet eens hielpen! In de Tuk Tuk waren we echt helemaal bevroren aangezien die dingen altijd open zijn. Toen we savonds in ons guesthouse verkleunt aankwamen hebben we maar ook een hete curry soep op onze kamer gegeten.

De volgende dag vroeg op. Naar een waterval gelopen en dat was nog een flinke tocht en af en toe waren we het pad kwijt. In het begin leek het net of we in een vlindertuin liepen en mooie lime cliffstone bergen op de achtergrond.

S;middags gingen we naar het dorpje Konglo. Voor een homestay overnachting. Dit houdt in dat je bij een familie slaapt op het platteland!!! En koud dat het was!! (We hebben met ons kleren, een aantal lagen, geslapen) Rijst met de handen op de grond gegeten. Slapen op de grond. Opwarmen bij het plaatselijke kampvuur waar ik toch zeker al weer een paar keer ben uitgehuwelijkt. Om 4h snachts ontwaakte de dieren (dus ik ook!!), hanen, varkens, vogels etc. Ontbijten ook weer met rijst. Maar voordat we daar aanbegonnen werden we gezegend. Met een ei en sticky rijst in ons handen en vervolgens werden er touwtjes om ons handen heen gebonden voor geluk en veiligheid tijdens het reizen. Deze familie sprak geen woord Engels.

We waren naar dit plaatsje gegaan om de Cave te zien van wel 7km lang en 100m breed. Erg indrukwekkend. Met een kleine boot gingen wij hier doorheen en aangezien de rivier laag stond moesten we ook vaak uit de boot en om later weer in te stappen.

Eind van de dag richting Tha Khaek. De lokale bus die we wouden zat vol maar er werd gewoon plaats gecreeerd in het gangpad doormiddel van plastic stoeltjes neertezetten.

1 opmerking:

Manouk zei

Hey Yvet,
Wow dat is echt back to basic. Gaaf man! Klinkt allemaal super leuk. Vind je foto's ook erg mooi. Heb zin om even langs te komen!!! Maar moet helaas klussen. Huisje wordt wel heel erg mooi!
Have fun nog dikke kus